برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
| پیش نیاز درس | ندارد |
|---|---|
| فایل پیوست اول | طرح درس فرآوری محصولات شیلاتی.docx |
| فایل پیوست دوم | سرفصل درس فرآوری محصولات شیلاتی.pdf |
| طرح درس | جلسه اول: مقدمه و تاریخچه، خصوصیات شیمیایی و بیوشیمیایی اجزای گوشت ماهی و آبزیان خوراکی جلسه دوم: تغییرات پس از صید (فیزیکی، شیمیایی، میکروبی) در ماهی و آبزی جلسه سوم: انواع فساد توسط موجودات ذره بینی و فعالیت های شیمیایی و بیوشیمیایی از زمان صید تا مصرف جلسه چهارم: روش های نگهداری ماهی و آبزیان توسط یخ، آب سرد شده، محاسن و معایب هر یک، روش های محاسبه مقدار یخ مورد نیاز برای سرد نگهداشتن آبزی صید شده در حمل و نقل در ساحل برای سرد نگه داشتن آبزیان به صورت تازه جلسه پنجم: روش های انجماد ماهی و آبزیان به وسیله انجماد، تعریف اصول انجماد جلسه ششم: شرح انواع روش های انجماد جلسه هفتم: چگونگی محاسبه زمان انجماد ماهی و سایر آبزیان، انجماد در دریا، انجماد در ساحل جلسه هشتم: سردخانه و محاسبه واحد سردخانه، شرح تغییراتی که در فرآیند منجمد در سردخانه به عمل می آید و راه های جلوگیری از آن جلسه نهم: نگهداری ماهی و آبزیان به وسیله حرارت (خشک کردن، نمک سود کردن، دودی) و کنسرو کردن جلسه دهم: تعریف اصول هر یک از روش روش های نگهداری ماهی و آبزیان جلسه یازدهم: تغییراتی که دود یا خشک نمودن در بافت ماهی و یا آبزی به وجود می آورد جلسه دوازدهم: شرح علمی اصول کنسرو نمودن و محاسبات مربوط به تعیین D، Z، F و نفوذ حرارتی جلسه سیزدهم: علت انواع فساد در محصولات دودی، نمک سود و کنسرو شده و راه های جلوگیری از آن ها جلسه چهاردهم: آشنایی کلی با روش های غیر حرارتی فرآوری آبزیان جلسه پانزدهم: آشنایی با اصول تهیه فرآوردده های جدید مثل سوریمی، ماریناد و فرآورده های تخمیری جلسه شانزدهم: آرد ماهی، عمل آوری خاویار |
| هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با اصول و روش های مختلف فرآوری آبزیان مختلف |
| پیش نیاز درس | ندارد |
|---|---|
| فایل پیوست اول | طرح درس بهداشت و بیماری های آبزیان.docx |
| فایل پیوست دوم | سرفصل درس بهداشت و بیماری های آبزیان.pdf |
| طرح درس | جلسه اول: تاریخچه و تعریف آلودگی و بیماری، علائم بیماری جلسه دوم: مدیریت بهداشتی، نیازهای بهداشتی کارگاه، آشنایی با حالت های بیماری در آبزیان جلسه سوم: بیماری های ناشی از عوامل فیزیکی و شیمیایی نامساعد طبیعی جلسه چهارم: بیماری های ناشی از سوء تغذیه و کمبود ویتامین ها و مواد معدنی جلسه پنجم: آشنایی با ویروس های بیماری زا برای آبزیان (کپورماهیان) جلسه ششم: آشنایی با ویروس های بیماری زا برای آبزیان (آزادماهیان) جلسه هفتم: آشنایی با ویروس های بیماری زا برای آبزیان (ماهیان دریایی) جلسه هشتم: آشنایی با عوامل باکتریایی بیماریزا برای آبزیان و بیماری های ناشی از آن ها: سایتوفاگا، فرونکلوز، ویبریوز، یرسینیا، جلسه نهم: آشنایی با عوامل باکتریایی بیماریزا برای آبزیان و بیماری های ناشی از آن ها: پسودوموناس، اکتینومیست ها، باکتری های اسیدفست، رنی باکتریوم جلسه دهم: آشنایی با بیماری های قارچی (ساپرولگنیازیس، ایکتیوفونیازیس، برانکیومایکوزیس) جلسه یازدهم: آشنایی با انگل های آبزیان (تک یاخته ای ها) جلسه دوازدهم: آشنایی با انگل های آبزیان (کرم های پهن، ترماتودها، مونوژن ها، دی ژن ها) جلسه سیزدهم: آشنایی با انگل های آبزیان (نماتودها، سستودها) جلسه چهاردهم: آشنایی با انگل های آبزیان (سخت پوستان انگلی) جلسه پانزدهم: کنترل بیماری های آبزیان، روش های کنترل جلسه شانزدهم: به کار بردن مواد شیمیایی و دارویی، ملاحظات استفاده از دارو و مواد شیمیایی، واکسیناسیون، ضدعفونی کردن استخرها و لوازم مورد نیاز |
| هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با مباحث مربوط به مدیریت بهداشتی مزارع پرورشی و انواع مختلف بیماری ها و عوامل بیماریزای شناخته شده و جنبه های مربوط به شناسایی و درمان احتمالی آن ها |
| پیش نیاز درس | ندارد |
|---|---|
| فایل پیوست اول | سرفصل درس مدیریت بهداشتی مزارع آبزیان.pdf |
| فایل پیوست دوم | طرح درس مدیرت بهداشتی آبزیان.docx |
| طرح درس | جلسه اول: موازین بهداشتی در انتخاب آب و زمین در توسعه آبزی پروری جلسه دوم: موازین بهداشتی در انتخاب گونه آبزی جهت پرورش جلسه سوم: موازین بهداشتی در واردات و صادرات گونه های آبزیان پرورشی به منظور معرفی به اکوسیستم های جدید جلسه چهارم: موازین بهداشتی در طراحی و ساخت استخرها جلسه پنجم: موازین بهداشتی در بهره برداری آبزیان جلسه ششم: ملاحظات بهداشت عمومی در استفاده از داروها و مواد شیمیایی در پرورش آبزیان جلسه هفتم: چگونگی پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش آبزیان با استفاده از شیوه های مدیریتی جلسه هشتم: تغییرات فصلی در بروز بیماری های ماهی جلسه نهم: مدیریت بهداشتی در کارگاه های تکثیر و نوزادگاهی جلسه دهم: مدیریت بهداشتی در استخرهای بچه ماهی و پرواری جلسه یازدهم: مدیریت بهداشتی در مولدین جلسه دوازدهم: عوامل تاثیر گذار در گسترش بیماری جلسه سیزدهم: تشخیص اولیه بیماری ها جلسه چهاردهم: استرس و بیماری جلسه پانزدهم: مروری بر سیستم های دفاعی آبزیان بر علیه عوامل عفونی و غیر عفونی جلسه شانزدهم: مروری بر سیستم های دفاعی آبزیان بر علیه عوامل عفونی و غیر عفونی |
| هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با مباحث مربوط به بهداشت و مدیریت بهداشتی مزارع آبزی پروری و جنبه های مختلف آن |
| پیش نیاز درس | ندارد |
|---|---|
| فایل پیوست اول | طرح درس بهداشت و ایمنی آبزیان.docx |
| فایل پیوست دوم | سرفصل درس بهداشت و ایمنی آبزیان.pdf |
| طرح درس | جلسه اول: تعریف تاریخچه، عوامل ایمنی جلسه دوم: انتوژنی و تکامل سیستم ایمنی در آبزیان جلسه سوم: انواع سلول های ایمنی، بافت های تولید کننده سلول های ایمنی جلسه چهارم: تاثیرات فیزیولوژیک ایمنی جلسه پنجم: محرک های ایمنی جلسه ششم: سرکوب کنندگان ایمنی جلسه هفتم: پاسخ های مولکولی در روند تولید سلولی و بافتی جلسه هشتم: سنجش ایمن سازی در مولدین جلسه نهم: ارتباط ایمنی و سن، عوامل محیطی تاثیر گذار در ایمنی جلسه دهم: عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی جلسه یازدهم: ایمنی خاطره جلسه دوازدهم: انواع روش های تولید واکسن، واکسن های تجاری، روش های واکسیناسیون جلسه سیزدهم: ایمنی مقایسه ای در مهره داران جلسه چهاردهم: ایمنی سخت پوستان جلسه پانزدهم: روش های تولید، شناخت و معرفی پروبیوتیک ها جلسه شانزدهم: روش های تولید، شناخت و معرفی پروبیوتیک ها |
| هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با مباحص پیشرفته مربوط به بهداشت و ایمنی شناسی آبزیان |