برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

پیش نیاز درس

ندارد

فایل پیوست اول طرح درس فرآوری محصولات شیلاتی.docx
فایل پیوست دوم سرفصل درس فرآوری محصولات شیلاتی.pdf
طرح درس

جلسه اول: مقدمه و تاریخچه، خصوصیات شیمیایی و بیوشیمیایی اجزای گوشت ماهی و آبزیان خوراکی

جلسه دوم: تغییرات پس از صید (فیزیکی، شیمیایی، میکروبی) در ماهی و آبزی

جلسه سوم: انواع فساد توسط موجودات ذره بینی و فعالیت های شیمیایی و بیوشیمیایی از زمان صید تا مصرف

جلسه چهارم: روش های نگهداری ماهی و آبزیان توسط یخ، آب سرد شده، محاسن و معایب هر یک، روش های محاسبه مقدار یخ مورد نیاز برای سرد نگهداشتن آبزی صید شده در حمل و نقل در ساحل برای سرد نگه داشتن آبزیان به صورت تازه

جلسه پنجم: روش های انجماد ماهی و آبزیان به وسیله انجماد، تعریف اصول انجماد

جلسه ششم: شرح انواع روش های انجماد

جلسه هفتم: چگونگی محاسبه زمان انجماد ماهی و سایر آبزیان، انجماد در دریا، انجماد در ساحل

جلسه هشتم: سردخانه و محاسبه واحد سردخانه، شرح تغییراتی که در فرآیند منجمد در سردخانه به عمل می آید و راه های جلوگیری از آن

جلسه نهم: نگهداری ماهی و آبزیان به وسیله حرارت (خشک کردن، نمک سود کردن، دودی) و کنسرو کردن

جلسه دهم: تعریف اصول هر یک از روش روش های نگهداری ماهی و آبزیان

جلسه یازدهم: تغییراتی که دود یا خشک نمودن در بافت ماهی و یا آبزی به وجود می آورد

جلسه دوازدهم: شرح علمی اصول کنسرو نمودن و محاسبات مربوط به تعیین D، Z، F و نفوذ حرارتی

جلسه سیزدهم: علت انواع فساد در محصولات دودی، نمک سود و کنسرو شده و راه های جلوگیری از آن ها

جلسه چهاردهم: آشنایی کلی با روش های غیر حرارتی فرآوری آبزیان

جلسه پانزدهم: آشنایی با اصول تهیه فرآوردده های جدید مثل سوریمی، ماریناد و فرآورده های تخمیری

جلسه شانزدهم: آرد ماهی، عمل آوری خاویار

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با اصول و روش های مختلف فرآوری آبزیان مختلف

پیش نیاز درس

ندارد

فایل پیوست اول طرح درس بهداشت و بیماری های آبزیان.docx
فایل پیوست دوم سرفصل درس بهداشت و بیماری های آبزیان.pdf
طرح درس

جلسه اول: تاریخچه و تعریف آلودگی و بیماری، علائم بیماری

جلسه دوم: مدیریت بهداشتی، نیازهای بهداشتی کارگاه، آشنایی با حالت های بیماری در آبزیان

جلسه سوم: بیماری های ناشی از عوامل فیزیکی و شیمیایی نامساعد طبیعی

جلسه چهارم: بیماری های ناشی از سوء تغذیه و کمبود ویتامین ها و مواد معدنی

جلسه پنجم: آشنایی با ویروس های بیماری زا برای آبزیان (کپورماهیان)

جلسه ششم: آشنایی با ویروس های بیماری زا برای آبزیان (آزادماهیان)

جلسه هفتم: آشنایی با ویروس های بیماری زا برای آبزیان (ماهیان دریایی)

جلسه هشتم: آشنایی با عوامل باکتریایی بیماریزا برای آبزیان و بیماری های ناشی از آن ها: سایتوفاگا، فرونکلوز، ویبریوز، یرسینیا،

جلسه نهم: آشنایی با عوامل باکتریایی بیماریزا برای آبزیان و بیماری های ناشی از آن ها: پسودوموناس، اکتینومیست ها، باکتری های اسیدفست، رنی باکتریوم

جلسه دهم: آشنایی با بیماری های قارچی (ساپرولگنیازیس، ایکتیوفونیازیس، برانکیومایکوزیس)

جلسه یازدهم: آشنایی با انگل های آبزیان (تک یاخته ای ها)

جلسه دوازدهم: آشنایی با انگل های آبزیان (کرم های پهن، ترماتودها، مونوژن ها، دی ژن ها)

جلسه سیزدهم: آشنایی با انگل های آبزیان (نماتودها، سستودها)

جلسه چهاردهم: آشنایی با انگل های آبزیان (سخت پوستان انگلی)

جلسه پانزدهم: کنترل بیماری های آبزیان، روش های کنترل

جلسه شانزدهم: به کار بردن مواد شیمیایی و دارویی، ملاحظات استفاده از دارو و مواد شیمیایی، واکسیناسیون، ضدعفونی کردن استخرها و لوازم مورد نیاز

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با مباحث مربوط به مدیریت بهداشتی مزارع پرورشی و انواع مختلف بیماری ها و عوامل بیماریزای شناخته شده و جنبه های مربوط به شناسایی و درمان احتمالی آن ها

پیش نیاز درس

ندارد

فایل پیوست اول سرفصل درس مدیریت بهداشتی مزارع آبزیان.pdf
فایل پیوست دوم طرح درس مدیرت بهداشتی آبزیان.docx
طرح درس

جلسه اول: موازین بهداشتی در انتخاب آب و زمین در توسعه آبزی پروری

جلسه دوم: موازین بهداشتی در انتخاب گونه آبزی جهت پرورش

جلسه سوم: موازین بهداشتی در واردات و صادرات گونه های آبزیان پرورشی به منظور معرفی به اکوسیستم های جدید

جلسه چهارم: موازین بهداشتی در طراحی و ساخت استخرها

جلسه پنجم: موازین بهداشتی در بهره برداری آبزیان

جلسه ششم: ملاحظات بهداشت عمومی در استفاده از داروها و مواد شیمیایی در پرورش آبزیان

جلسه هفتم: چگونگی پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش آبزیان با استفاده از شیوه های مدیریتی

جلسه هشتم: تغییرات فصلی در بروز بیماری های ماهی

جلسه نهم: مدیریت بهداشتی در کارگاه های تکثیر و نوزادگاهی

جلسه دهم: مدیریت بهداشتی در استخرهای بچه ماهی و پرواری

جلسه یازدهم: مدیریت بهداشتی در مولدین

جلسه دوازدهم: عوامل تاثیر گذار در گسترش بیماری

جلسه سیزدهم: تشخیص اولیه بیماری ها

جلسه چهاردهم: استرس و بیماری

جلسه پانزدهم: مروری بر سیستم های دفاعی آبزیان بر علیه عوامل عفونی و غیر عفونی

جلسه شانزدهم: مروری بر سیستم های دفاعی آبزیان بر علیه عوامل عفونی و غیر عفونی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با مباحث مربوط به بهداشت و مدیریت بهداشتی مزارع آبزی پروری و جنبه های مختلف آن

پیش نیاز درس

ندارد

فایل پیوست اول طرح درس بهداشت و ایمنی آبزیان.docx
فایل پیوست دوم سرفصل درس بهداشت و ایمنی آبزیان.pdf
طرح درس

جلسه اول: تعریف تاریخچه، عوامل ایمنی

جلسه دوم: انتوژنی و تکامل سیستم ایمنی در آبزیان

جلسه سوم: انواع سلول های ایمنی، بافت های تولید کننده سلول های ایمنی

جلسه چهارم: تاثیرات فیزیولوژیک ایمنی

جلسه پنجم: محرک های ایمنی

جلسه ششم: سرکوب کنندگان ایمنی

جلسه هفتم: پاسخ های مولکولی در روند تولید سلولی و بافتی

جلسه هشتم: سنجش ایمن سازی در مولدین

جلسه نهم: ارتباط ایمنی و سن، عوامل محیطی تاثیر گذار در ایمنی

جلسه دهم: عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی

جلسه یازدهم: ایمنی خاطره

جلسه دوازدهم: انواع روش های تولید واکسن، واکسن های تجاری، روش های واکسیناسیون

جلسه سیزدهم: ایمنی مقایسه ای در مهره داران

جلسه چهاردهم: ایمنی سخت پوستان

جلسه پانزدهم: روش های تولید، شناخت و معرفی پروبیوتیک ها

جلسه شانزدهم: روش های تولید، شناخت و معرفی پروبیوتیک ها

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با مباحص پیشرفته مربوط به بهداشت و ایمنی شناسی آبزیان